Kerstkaart namens uw bedrijf versturen

Het is weer zover: u mag een kerstkaart versturen namens uw bedrijf. Van kunstzinnige uitspattingen tot prachtige fotografie. De keuze is enorm. Maar wilt u liever de echte kerstgedachte onderstrepen? En staat uw organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan kiest u natuurlijk voor Seasoncards! Met uw bestelling steunt u namelijk één van onze charitatieve instellingen.

kerstkaart bedrijf

Welke doelen steunt Seasoncards?

Bij Seasoncards bestelt u kerstkaarten voor het goede doel. De kerstgedachte ligt als een deken over de wereld heen. Oorlogen worden tijdelijk stilgelegd. Families worden bij elkaar gebracht. En waar nodig wordt massaal een helpende hand uitgestoken. Bij Seasoncards helpen wij daar graag aan mee. Bestelt u bij ons een kerstkaart voor uw bedrijf? Dan doneren wij 10% van de inkomsten aan een goed doel. Zo dragen onze kerstkaarten voor bedrijven bij aan een betere wereld.

Bestelt u bij ons meer dan 100 kaarten? Dan is de keuze voor een charitatieve instelling geheel aan uzelf. Wij werken samen met o.a.:

 • Stichting Studiehuis voor Straatkinderen
 • War Child
 • Amref Flying Doctors
 • International Red Cross
 • Jantje Beton
 • KWF Kankerbestrijding
 • Natuurmonumenten
 • Nederlandse Brandwonden Stichting
 • Nederlandse Stichting voor Doofblinden
 • Oxfam Novib
 • Ronald McDonald Kinderfonds
 • Save the Children
 • Sophia Kinderziekenhuis
 • Stichting Doe Een Wens
 • Visio
 • Samenwerkende Hulporganisaties

Een zakelijke kerstgroet met Seasoncards

Bij Seasoncards willen wij uw ontvanger graag het gewenste gevoel bezorgen. Of u nu een kalender of een originele kerstkaart namens uw bedrijf wilt versturen. Bij ons is uw bestelling altijd in goede handen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de WishYouFlowers-kaarten van kunstenares Shunyam? Zij nemen gegarandeerd een plekje in op de schoorsteenmantel van uw relatie. Ook voor andere gelegenheden hebben wij de juiste kaart in huis. Bekijk daarom vandaag nog onze wenskaarten.

Het effect van een kerstkaart namens uw bedrijf

Het versturen van een kerstkaart uit naam van uw bedrijf kan meer teweegbrengen dan u mogelijk zult vermoeden. Denkt u er toch eens over na: wat voor gevoel maakt zich van u meester wanneer u van een van uw relaties een mooie kaart ontvangt? Zeker wanneer er een persoonlijke boodschap in staat, doet dit ongetwijfeld iets met u. U krijgt het gevoel dat u er voor uw zakenpartner toe doet. De bodem voor een nieuw jaar voorspoedig samenwerken is gelegd.

Maar ook de relatie die u juist al een poos niet meer gesproken hebt, kunt u met een kerstkaart namens uw bedrijf een nieuwe boost geven. Het zal zeker niet het eerste zakelijke contact zijn dat dankzij een mooie kerstboodschap hersteld is!

Wat te schrijven in een zakelijke kerstkaart?

Het bedenken van een geschikte kerstwens kan nog een flinke kluif zijn. U wilt natuurlijk het liefst iets origineels bedenken en het persoonlijk maken. “Bedrijf X wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar” geeft niet echt het gevoel dat er tijd in gestoken is. Maar wat dan wel?

Om een kerstkaart van uw bedrijf enige waarde te geven, is het belangrijkst dat de ontvanger het gevoel krijgt dat er tijd in gestoken is. Dit doet u middels een persoonlijke boodschap, al is het maar heel kort. Vanzelfsprekend bepaalt de grootte van uw zakelijke netwerk in hoeverre dit mogelijk is: er gaat immers wel tijd in zitten. Kies anders in ieder geval uw beste/belangrijkste relaties uit om een persoonlijke kaart te sturen.

Een goede insteek van een kerstkaart namens uw bedrijf is de succes benadrukken die u en uw relatie het afgelopen jaar behaald hebben. Mocht het een minder jaar geweest zijn, richt dan vooral de blik op de toekomst. “We kijken uit naar een jaar vol nieuwe kansen” of iets in die richting doet het in dat geval goed.

De geschiedenis van de kerstkaart

Namens een bedrijf een kerstkaart sturen is al jaren een goed gebruik. Het fenomeen kerstkaart bestaat zelfs al een kleine 200 jaar. Naar verluidt verscheen de allereerste gedrukte, commerciële kerstkaart in 1843 van de hand van de Engelse tekenaar John Callcott Horsley. De tekst – “A Merry Christmas and a Happy New Year to You” – doet het heden ten dage nog steeds goed.

Maar reeds in 1611, zo ontdekten historici, werd de allereerste kerstkaart verstuurd. Het was de Duitse arts Michael Maierus die de Engelse koning James I en zijn zoon een voorspoedig 1612 wenste. Hij deed dit met de volgende tekst: “Met een gebaar van vreugdevolle viering van de geboortedag van de Heer, met vreugde en voorspoed gaan we het voorspoedige jaar 1612 binnen.”

Het principe van iemand iets geven voor het nieuwe jaar dateert echter al van vele eeuwen geleden. Zo stonden de Romeinen erom bekend elkaar geschenken te geven die voor hen een symbolische waarde hadden, zoals een tak van een favoriete boom. De gedachte hierachter is overigens niet geheel in lijn met de kerstgedachte, daar het idee was dat het degene die het cadeau gaf het komende jaar geluk zou brengen. Enigszins uit eigen belang dus en zo is het natuurlijk ook wanneer u namens uw bedrijf een kerstkaart verstuurt.

Nu een kerstkaart voor uw bedrijf kopen

Kerstborrels. Luxe maaltijden. Schitterend vuurwerk. De feestdagen staan alweer voor de deur! Sluit uw jaar goed af met een zakelijke kerstkaart van Seasoncards. Heeft u uw keuze kunnen maken? Bestel dan direct op onze website. Ook voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Staat het gewenste antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0348 – 486363. Een goede indruk maken? Stuur namens uw bedrijf een kerstkaart van Seasoncards!